Sashimi Warszawa
Czysta forma smaku. Japońska precyzja.
Każdy kawałek ryby to historia o świeżości, perfekcyjnym cięciu i szacunku dla japońskiej tradycji.
Używamy wyłącznie produktów klasy premium – tuńczyka bluefin Balfegó, łososia Label Rouge, przegrzebków z Hokkaido i innych wyjątkowych ryb, byś mógł doświadczyć prawdziwego smaku Japonii w sercu Wilanowa.
Sashimi w Warszawie – esencja kuchni japońskiej
W Hanashi wierzymy, że sashimi to nie tylko danie – to ceremonia smaku.
Bez ryżu, sosów i dodatków – tylko idealnie dobrana ryba i precyzja sushimastera.
W tej prostocie kryje się magia – czystość umami, delikatna struktura i głębia aromatu, której nie znajdziesz nigdzie indziej w Warszawie.
W naszej restauracji na Wilanowie łączymy tradycję japońską z filozofią fine dining – dbałość o każdy szczegół, spokój, harmonię i doświadczenie kulinarne, które zapamiętasz.


Poznaj naszą opowieść o sushi i sashimi

Dlaczego warto spróbować sashimi w Hanashi?
– Tylko ryby klasy premium od sprawdzonych dostawców.
– Sushimasterzy z wieloletnim doświadczeniem, którzy znają każdy detal techniki krojenia.
– Wnętrze sprzyjające celebracji posiłku – eleganckie, spokojne, inspirowane Japonią.
– Lokalizacja w Wilanowie – z dala od zgiełku centrum, w otoczeniu zieleni i architektury nowoczesnej dzielnicy.
– Możliwość rezerwacji stolika lub zamówienia online z dostawą do domu.
Najlepsze sashimi w Warszawie
Co mówią nasi goście o naszym sushi
Poznaj dwie z wielu opinii na temat sushi i naszej restauracji
Niesztampowe sushi, duża staranność i dbałość o szczegóły, przesmaczne – cieszy oczy i kubki smakowe.
Michał Paprocki
Wybitne sushi, zaryzykuję że najlepsze w Warszawie. Dwie wizyty za nami, na pewno nie ostatnie. Doskonałe składniki, zaangażowana obsługa, ceny faktycznie wyższe niż w przeciętnej restauracji sushi ale zdecydowanie jedzenie również ponad przeciętne.
Gośka Szczerbińska
Zarezerwuj stolik lub zamów online

Sashimi z premium składników
Tuńczyk błękitnopłetwy Balfegó – najwyższej klasy tuńczyk z Hiszpanii, o idealnym balansie tłuszczu, znany jako „morski jamón ibérico”
Łosoś szkocki Label Rouge – wyjątkowo delikatny, kremowy, z certyfikatem potwierdzającym najwyższe standardy jakości
Przegrzebki z Hokkaido (Hotate) – pochodzące z krystalicznie czystych wód Japonii, słodkie i bogate w umami
Seriola, dorada różowa, miecznik, kalmar i krewetka – różnorodność tekstur i smaków, które idealnie oddają ducha japońskiego sashimi
Każdy składnik jest starannie selekcjonowany, przygotowywany i podawany tak, by zachować jego naturalną świeżość i charakter.
Spróbuj naszych sashimi i innych potraw
Doprawdy najlepsze sushi jakie kiedykolwiek jadłem!
Różnorodność smaków jest tak duża, że ciężko się zdecydować na najlepszą rolkę. Najlepiej jest jest wziąć tego i owego, a przemiła obsługa przed jedzeniem wzbogaci nas o dawkę wiedzy na temat potraw. A na dokładkę najsłodszy deser!
Zbladły wszystkie inne restauracje tego typu przy Hanashi Sushi!
Paweł Goleniak

Menu nigiri w Hanashi
W naszej karcie znajdziesz szeroki wybór sashimi przygotowanego z najświeższych ryb i owoców morza klasy premium. Każdy kawałek to czysta forma smaku – perfekcyjnie pokrojona ryba, delikatna tekstura i pełnia umami, którą potrafią wydobyć jedynie doświadczeni sushimasterzy.
W menu czekają na Ciebie między innymi:
– Tuńczyk bluefin Balfegó – akami i toro, o idealnej strukturze i głębi smaku
– Łosoś Label Rouge – delikatny, kremowy, z charakterystycznym aromatem oceanu
– Przegrzebki z Hokkaido (hotate) – słodkie i pełne umami
– Seriola, dorada różowa i ryba maślana – lekkie, świeże i doskonale zbalansowane
– Krewetka, kalmar i miecznik – klasyka japońskiego sashimi w najlepszym wydaniu
Możesz wybrać pojedyncze sashimi à la carte lub skosztować zestawów degustacyjnych, które pozwolą Ci odkryć różnorodność japońskich smaków w pełnej harmonii.
Sashimi na wynos i z dostawą
Nie musisz wychodzić z domu, by spróbować najlepszego sashimi w Warszawie.
Wybierz swoje ulubione kawałki i zamów je w dostawie – idealne na wieczór w domu, spotkanie z przyjaciółmi czy wyjątkową kolację we dwoje.

